Biserica Ortodoxă Nădrag
Potrivit insemnarilor relative ale pr. Gheorghe Erhan, prima biserica ortodoxa a locuitorilor din Nadrag dateaza din jurul anilor 1850-1855. Aceasta biserica mica din lemn, era plasata la o departare de aproximativ 300m spre apus de locul confluentei Padesului cu Cornetul, fiind construita pe terenul ce apartinea baronului Klein. A fost construita din lemn si acoperita cu sindrila avand un turn din scanduri in care se gaseau doua, iar mai inainte, si trei clopote mici. Nu avea peretii pictati, ci doar varuiti in alb in interior si in exterior. Potrivit inventarului din 1896, bisericuta dispunea de trei clopote cu o valoare de 170,40 fl.
Ulterior aceasta bisericuta a fost demolata, iar in anul 1900 a fost zidita o noua biserica ortodoxa prin stradanaia credinciosilor comunei Nadrag, avand Hramul „Pogorarea Duhului Sfant”. In anul 1900 Societatea de Fier Nadrag a donat bisericii terenul pe care aceasta a fost construita, avand o suprafata de 621mp fiind situata la inceputul vaii Cornetului.
Pe o placa comemorativa scrisa cu litere reliefate se pot citi si astazi urmatoarele:
„Aceasta sfanta biserica sa edificatu sub regele apostolic Franciscus Iosefus I in anul 1900 din intetiunea domnului Ilie Petraska, medic, cu ajutorul Societatii Industriale de feru, a binevoitorilor bisericii si a dreptcredinciosilor crestini din comuna Nadragului. Gheorghe Gasparu, preot, Ion Bogdan, Flora Munteanu, epitropi.”
In anul 1964 Biserica a fost reparata, pictata si sfintita. In anul 1988 s-au inceput lucrarile de refacere a picturii si impodobire a acestui Sfant lacas, fiind sfintita de Inaltpreasfintitul Parinte dr. Nicolae Corneanu in ziua de 26 Iulie 1992. Pictura este in tehnica fresca si a fost executata de pictorii Ana Badila si Ioan Badila din Timisoara.